23 november 2006

Tromsø dag 2 - Norden Par(ad)is!

Å, som vi elsker Tromsø! Alle er så hyggelig med oss, vi er helt i skyene! Vi koser oss masse, og i dag på konferansens første dag har vi bare kost oss.

Vi sov kjempegodt i sengene, de besto sengetesten med glans. Det eneste som plaget Ida i løpet av natten var at jeg, Andrea, klarte å snakke ganske mye i søvne, ellers var alt topp:)


Dagen startet med en overraskende frokost ( Jeg hadde fått for meg at frokosten varte fra 06-07 og da vi fant ut at den fortsatt var åpen da vi kom oss ut av sengene klokken 09 ble vi kjempeglade!). Det smakte godt med frokost, og utsikten over fjellene var nyyydelig! Vi følte oss virkelig som turister der vi satt og lovpriste synet som møtte oss...

Så over til podcasten. Vi fikk vårt eget rom, noe vi var kjempefornøyd med! Vi gikk raskt i gang, og tok opptak fra åpningen og de to første foredragsholderne; Øystein Johannesen fra Kunnskapsdepartementet og John Ståle Stamnes fra Kripos. De snakket om henholdsvis kunnskapsløftet og sikkert nettbruk. Begge foredragene var interessante, og foredragsholderne var trivelige og imøtekommende da vi spurte om intervju. Vi gikk fort i gang med redigering og studiosnakk. Noe Jan-Arve tipset oss om denne gangen var å gjøre om alle innslagene vi hadde til mp3 filer, slik at hvis lyttere kun ville høre ett spesielt innslag kunne de det. Vi hadde ingen problemer med redigeringen denne dagen, og vi lurer på om det var fordi vi konverterte filene til mp3 jevnlig, slik at det ikke hopet seg opp til en altfor stor fil på slutten. Ellers intervjuet vi Wenche Erlien, som hadde et foredrag om nettstedet naturfag.no. Dette virket som en kjempefin lærerplattform rettet mot naturfag, og vi fikk nesten lyst til å prøve ut noen av forsøkene hun viste som eksempler!
Ellers gikk dagen fint, vi hadde ingen tekniske problemer, og vi storkoste oss. Da vi var ferdige med redigeringen dro vi inn til Tromsø by for litt sightseeing. Dessverre er det jo slik at det er svarte natta klokka 17.00 her så vi så jo ikke så mye natur akkurat, men Tromsø er flott når det er mørkt også!

Etter vår lille utflukt dro vi tilbake til hotellet for middag med hele konferansen. Vi fikk julemat i lange baner, så etter en stund dro vi tilbake til rommet. Vi er ganske slitne her vi ligger i sengene våres og slapper av, men det har absolutt vært verdt det. Knall dag i knall by!
P.S. Bilder fra turen vår ligger på Andreas' flickr konto.
P.S.P.S. Unnskyld for det teite ordspillet i overskriften, kunne bare ikke dy meg...