13 oktober 2006

ITU konferanse 12. og 13. oktober


Ja, da har vi allerede vært to dager på Blindern i Oslo og ITU konferansen 2006. I går (torsdag) var en lang og spennende dag. Vi kom til Blindern klokka 0900 og fikk registrert oss, fikk kule presse t-shorter og eget rom vi kunne arbeide på. Da var det bare å sette i gang!

Åpningen ble startet med et foredrag av Morten Søby og kreativitetsprisen ble delt ut for andre gang i ITUs historie. Vinnerne ble 5. klasse (nå 6.klasse) på Eberg skole med en flott side hvor de hadde laget en spennende hyperkobling fortelling, blokka. Vi synes det var vellfortjent seier!

Etter pause med fancy mat dro Mette og Ida som var dagens utgående reportere på foredraget "Why videogames are good for your soul?" med James Paul Gee. De fikk også en prat med Gee, og han var en hyggelig kar med masse kult på hjertet! Ellers hadde torsdagens podcast innslag med "5 på gangen" hvor deltagere på konferansen ble spurt om hva de så frem til.

Marlin og Andrea satt på redigering hele dagen, og alt gikk bra! Vi synes resultatet var bra, og selv om kanskje lyden er litt opp og ned var vi veldig fornøyde. Podcasten bærer litt preg av "eeeh, ja" men det er noe vi blir kvitt etterhvert:) Vi var ferdig halv fire, og dro deretter hjem på det flotte hotellet vårt! Jan Arve publiserte så podcasten vår på itavisen og siden vår på odeo.

På kvelden dro vi til Stratos, byens tak! Der fikk vi god mat og farris, og best av alt oppleve Elvira Nikolaisen live! Vi hadde det kjempefint, og dro trøtte - men fornøyde hjem til hotellet i ti tiden.

Fredag (idag) kom vi til blindern klokka 9, hvor vi fordelte oppgave; Marlin og Andrea skal ifelten i dag og Mette og Ida skal kose seg med redigering. Andrea intervjuer Heidi Arnestad Austlid som har mye interessant å fortelle om itutviklingen i skolen.

Etter det drar Andrea ned sammen med Marlin å hører på David Buckinghams foredrag ; "What do young people need to know about digital media?" Det er litt vanskelig å følge med, men han snakker hovedsakelig om at barn har mer fremgang enn skolen når det gjelder å følge med på digitale medier. Han vil også at skolen skal henge seg på. Duene fikk også med seg et intervju av Buckingham. Han var en veldig hyggelig mann, og vi fikk et bra intervju synes nå vi....

Andrea og Marlin snakket med 8.klassinger fra Åmot som også dekker konferansen, men med skrift.

Da vi ble litt sultne, hadde vi tenkt å dra ned på 7/11 å kjøpe litt junk food, men da ble vi stoppet i døra og fikk heller med oss et brett med delikatesser av alle slag! WOW! Det er lenge siden Turtelduene har blitt så oppvarta, but we like it!

Etter lunch kom Atle Røijen, en journalist om bl.a har skrevet i ViMenn om ny teknologi. Jobber på høgskolen i lillehammer, med www.hoyvis.no, nettsiden han også intervjuer oss fra. Atle jobbet også med visuelle studier i læring, hvor han jobber med å få lærere til å bruke digitale læremidler. Vi ble også intervjuet av vidar fra skolemagasinet, så nå er turtelduene snart kjendiser!

Kvart på tolv fikk vi med oss skoleeksempler fra Bugården og Holmlia skole som også har drevet med vidcasting og blogging slik som oss! Det var moro å se hva andre gjør også, selv om vi ikke fikk med oss hele fremvisningen.

Ellers har vi hatt kommentarer i studio, fredag tok vi en oppsummering over det fantastiske oppholdet vi har hatt her:)! Det er så moro! Håper noen vil høre og kommentere podcastene våre, vi er klare for ros og ris!

le Turtelduene