11 desember 2006

Media tentamen

Da er det en stund siden det har blitt postet noe på bloggen, og det har vært grunnet tentamen kjøret på skolen. Nå er vi da endelig ferdig, og er snart klar for juleferie.

Fredag 8. desember hadde vi tentamen i media og oppgaven var å lage to portrett intervju med utøvere på skifestivalen snowstock. Vi fikk en liste med navn av Jan Arve som vi kunne ringe, og vi valgte da lokale utøvere siden vi måtte få dem med oss i studioet på skolen. Vi fikk tak i Steinar og Christian som begge er talenter innen ski og snowboard.

Torsdag 7. desember var studiedag og vi brukte dagen til å bli kjent med det nye redigeringsprogrammet som var på den splitter nye mac'en vi har fått på skolen. Det tok litt tid før vi kom inn i det, men vi klarte det greit nok. Vi forberedte spørsmål til intervjuet dagen etter og hadde det meste klart.


Da vi skulle intervjue Christian gikk alt fint, og vi fikk ut mye bra fra han. Han hadde fått tilsendt spørsmålene våres kvelden før og hadde sett over dem. Dessverre ville ikke han publisere intervjuet, men det får vi bare leve med. Intervjuet med Steinar ble bra det også, men det var litt vanskeligere å få flyt på intervjuet. Vi skulle nok ha pratet litt mer med han på forhånd slik at han var klar over spørsmålene. Det må vi huske til neste gang vi intervjuer noen vi ikke kjenner, at det kan være lurt å gi spørsmålene på forhånd og kanskje snakke litt mer sammen før intervjuet starter.

Ellers var vi utrolig glade over det nye redigeringsprogrammet. Selv om vi ikke har kommet helt inn i det enda, er det utrolig mye mer lettvint enn Audacity (selv om vi liker det også da..).

Det var også veldig morsomt å bruke lydstudioet. Lydkvaliteten blir så mye bedre og det er moro å bruke "profft" utstyr.